profil

obserwujący0
obserwuje0
liczba punktów
250
rozwiązanych / najlepszych
0 / 0
prac i notatek
0
poleca85%

Style kierowania

TYPOLOGIA STYLÓW KIEROWANIA Pierwsze badania nad stylami kierowania i ich wpływem na motywację przeprowadził na początku lat trzydziestych XX wieku psycholog amerykański K. Lewin. Wyróżnił on trzy następujące rodzaje stylów kierowania: - autokratyczny -...

poleca85%

Sosy i zupy-charakterystyka

Sos to gęsty płyn, tworzony na bazie różnych składników, nadających mu odmienne smaki (ostry, łagodny, kwaśny, słodki), stosowany jako dodatek do: mięs, ryb, makaronów, wędlin, sałatek, deserów itd. W konsystencji luźniejszy jest od kremu. Sosy zimne – są...

poleca85%

Przykłady różnorodnych usług (szczególnie rekreacyjno – kulturalnych) w wybranych trzech hotelach ***

Podaj przykłady różnorodnych usług (szczególnie rekreacyjno – kulturalnych) w wybranych trzech hotelach *** Granicy między usługami uzupełniającymi a dodatkowymi nie da się ściśle określić. Jest bowiem związany z rodzajem i charakterem zakładu hotelarskiego oraz...

poleca85%

Rentowność hotelu

Rentowność hotelu Wynik finansowy przedsiębiorstwa jest jednym z najważniejszych mierników jego sprawności. Powstaje w efekcie zsumowania zarówno wyników zwyczajnych (a więc pochodzących z celowo podejmowanych przez firmę działań), jak i wyników nadzwyczajnych...