Czystość i higiena to najważniejsze kryteria jakie musi spełniać każdy salon kosmetyczny. Konieczne jest zachowanie higieny do prawidłowej pracy w salonie. Co to właściwie jest higiena? Higiena- (z greckiego hygienos- zdrowy) jest inderdyscyplinową nauką o...
Zanim otworzymy swój zakład kosmetyczny, powinniśmy zorientować się gdzie mógłby być najlepszy punkt w którym miałby się znajdować. Jeśli wybierzemy już odpowiednie miejsce bardzo ważne jest rozreklamowanie naszego gabinetu kosmetycznego. Na początek może być to...
Czym właściwie jest reklama?? Reklama (z łac. reclamo, recla) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie...
Jak wiadomo każdy z nas ma inną cerę i każdą z nich należy w odpowiedni sposób pielęgnować. W gabinecie kosmetycznym kosmetyczka odpowiednio dobierze nam zabiegi i preparaty odpowiednio do naszej cery lecz o naszą skórę możemy również zadbać we własnym domu. Swoją...
Białka znajdują się w prawie każdej komórce organizmów żywych i roślinnych, są najważniejszą grupą związków organicznych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania żywego organizmu. Białka dzielimy na: Białka proste 1.Albuminy- stanowią substancje...
Makijaż naturalny inaczej dzienny jest to makijaż, którego nie widać pomimo iż jest. To delikatne zakrycie niedoskonałości cery oraz nadanie twarzy promienności. Kochają go wszyscy jest idealny do szkoły, pracy, można dzięki niemu w delikatny sposób podkreślić urodę...
Jak wiemy bez dostarczania pokarmu nasz organizm nie mógłby prawidłowo funkcjonować. Należy podawać pokarm zawierający wszystkie wartości odżywcze aby prawidłowo funkcjonował, prawidłowo budował komórki i prawidłowo filtrował umożliwianie wydalania zużytych i...
W zależności od tego jakie spożywamy produkty można wyróżnić kilka rodzajów wegetarianizmu: 1) Laktoovowegetarianizm- najbardziej powszechny, oznacza rezygnację z potraw mięsnych. Dopuszcza produkty pochodzenia zwierzęcego: sery, mleko, jajka, miód itp. 2)...