Se(ks) / Wątek

# Autor: Ex_it Wysłano: 21.2.2006 (15:06) Odpowiedzi: 49

Życiowe motto

Oglaszam Wielki Konkurs na najlepsze motto, cytat, przyslowie, jakie Wam sie najbardziej podoba- wedlug ktorego zyjecie lub chcieli byście żyć, lub poprostu fajnie brzmi:-)) Ja ostatnio slyszalem bardzo ciekawe: Dobrze, gdy serce jest naiwne, a rozum nie. Głupota pcha do przodu, by być widoczną. Mądrość zostaje w tyle, by widzieć. I z bardziej "życiowych": "Jeżeli masz miękie serce to musisz miec twardą d*pe"

Oglaszam Wielki Konkurs na najlepsze motto, cytat, przyslowie, jakie Wam sie najbardziej podoba- wedlug ktorego zyjecie lub chcieli byście żyć, lub poprostu fajnie brzmi:-))

Ja ostatnio slyszalem bardzo ciekawe:
Dobrze, gdy serce jest naiwne, a rozum nie.

Głupota pcha do przodu, by być widoczną. Mądrość zostaje w tyle, by widzieć.

I z bardziej "życiowych":
"Jeżeli masz miękie serce to musisz miec twardą d*pe"

• Ja mam fajny tekst w opisie :) a powtarzam sobie kilka tez np. "u Boga nie ma przypadkow" ----> to jak cos spierdziele lub przez przypadek zrobie glupiego :D z czego wynikaja dziwne historie i zdziebko wstydu :D "POTĘGA PODŚWIADOMOŚCI" ---> nie musze chyba tlumaczyc :D:D hehe a zyje wg : :żyj tak jak by dzisiejszy dzien byl pierwszym i ostatnim :) staram sie tak postrzegac swiatr, jak nowonarodzone dziecko zachwycac sie blahostkami i jak staruszka, maja swiadomosc ze jutro moze juz sie nie obudzic :) :)

Ja mam fajny tekst w opisie

a powtarzam sobie kilka tez
    np.

"u Boga nie ma przypadkow" ----> to jak cos spierdziele lub przez przypadek zrobie glupiego z czego wynikaja dziwne historie i zdziebko wstydu

"POTĘGA PODŚWIADOMOŚCI" ---> nie musze chyba tlumaczyc hehe

a zyje wg :

:żyj tak jak by dzisiejszy dzien byl pierwszym i ostatnim

staram sie tak postrzegac swiatr, jak nowonarodzone dziecko zachwycac sie blahostkami i jak staruszka, maja swiadomosc ze jutro moze juz sie nie obudzic

Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty.
    To też nie diabeł rogaty.
    Ani miłość kiedy jedno płacze
    a drugie po nim skacze.
    Miłość to żaden film w żadnym kinie
    ani róże ani całusy małe, duże.
    Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,
    drugie ciągnie je ku górze.

Rybka Emilka smilie3.gif

• Everyone seems normal until you get to know them:)

Everyone seems normal until you get to know them

• 'Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.' 'Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi [...]' 'Nie rzeczywistość sama, ale serce, z jakim ku niej przystępujemy, daje rzeczom kształt i kolory. ' [i]H. Sienkiewicz[/i] [quote]żyj tak jak by dzisiejszy dzien byl pierwszym i ostatnim[/quote] bardzo ładny - taki życiowy :D

'Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.'

'Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi [...]'

'Nie rzeczywistość sama, ale serce,
    z jakim ku niej przystępujemy,
    daje rzeczom kształt i kolory. '
    H. Sienkiewicz

żyj tak jak by dzisiejszy dzien byl pierwszym i ostatnim

bardzo ładny - taki życiowy

• dobry temat :) hmm, co do moich takich tekstów życiowych to nie wiem :) Jedno znam z doświadczenia: "ludzie lgną do ludzi wesołych, nei ma miejsca na smutanie" :) Pozatym pierdolyć wszstko i robić swoje :)

dobry temat

hmm, co do moich takich tekstów życiowych to nie wiem Jedno znam z doświadczenia: "ludzie lgną do ludzi wesołych, nei ma miejsca na smutanie"

Pozatym pierdolyć wszstko i robić swoje

Coyte, nie coyote! .... "żyjemy w czasach, w których hasło "suwerenność" wzbudza uśmiech politowania, a "wolność" kojarzy się co najwyżej z reklamą TV..."

• hehe wiem :D wiejdz na gadulca, mam pytanie :D znowu....

hehe wiem

wiejdz na gadulca, mam pytanie znowu....

Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty.
    To też nie diabeł rogaty.
    Ani miłość kiedy jedno płacze
    a drugie po nim skacze.
    Miłość to żaden film w żadnym kinie
    ani róże ani całusy małe, duże.
    Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,
    drugie ciągnie je ku górze.

Rybka Emilka smilie3.gif

• achia przypomnialo mi sie jedno 'Oderint, dum metuant" (Akcjusz) Niech nienawidzą, byleby się bali :-D

achia przypomnialo mi sie jedno

'Oderint, dum metuant" (Akcjusz)

Niech nienawidzą, byleby się bali :-D

• "Nigdy nie jest tak źle by nie mogło być gorzej":)

"Nigdy nie jest tak źle by nie mogło być gorzej"

• userphoto
    hyh. bez filozofii - 'whateva whatevaa, I do what I want!' :]

hyh. bez filozofii - 'whateva whatevaa, I do what I want!' :]

• moje motto ostatnio to : " Jak rozpusta to ropusta" cały grudzien i styczen tanczyłęmk tak bardzo ze moja matula atwierdziła ze widzi mnie tylko jak spie :)

moje motto ostatnio to : " Jak rozpusta to ropusta" cały grudzien i styczen tanczyłęmk tak bardzo ze moja matula atwierdziła ze widzi mnie tylko jak spie

Tell me would you kill to save a life?

Tell me would you kill to prove you're right?

Crash, crash, burn let it all burn
    ...
    This hurricane is chasing us all underground.

• userphoto
    " Żyć dla ludzi a nie dla siebie" - renesans ... to jest z jakiejs ksiazki/opowiadania ,,, juz nie pamietam :lol:

" Żyć dla ludzi a nie dla siebie" - renesans ... to jest z jakiejs ksiazki/opowiadania ,,, juz nie pamietam

Wątek został zamknięty.

JAK DOBRZE ZNASZ JĘZYK ANGIELSKI? x ads

Otrzymałaś kupon na darmowe lekcje angielskiego.

3 MIESIĄCE NAUKI MOŻESZ MIEĆ GRATIS.
Odbierz kupon rabatowy